Om Hjemmet

Vi står for tryghed-trivsel-livskvalitet og værdighed for den enkelte.

Værdigrundlag

Vi vil gøre en forskel for dig, der har brug for en plejebolig. Vi står for tryghed-trivsel-livskvalitet og værdighed for den enkelte. Vi lægger vægt på ernæringsmæssig sund kost, veltilberedt fra bunden i eget køkken, af årstidens friske råvarer. Vi er et sted hvor der er rart at bo, arbejde og gæste, hvor alle føler sig velkomne, og får lyst til at være en del af Ørnhøj Friplejehjem.

Historisk

Historien om den store bygning i centrum af Ørnhøj. De gamles hjem

Indvielse 1 oktober 2012. En realitet efter en ihærdig indsats og indsamling hos den lokale befolkning. Er igen aktiv for lokalsamfundet.

Indsamling: Ørnhøj er en aktiv lille by hvor befolkningen virkelig står sammen. Således også da Herning kommune besluttede at lukke ” De gamles hjem” i Ørnhøj. Ved en husstandsindsamling i august 2011 samlede man ca. 100.000 kr. ind og i marts 2012 var købet en realitet. Her fik man brug for at stille med garanti for yderligere 1000.000 kr., hvilket blev klaret i løbet af få dage. Så man kan virkelig sige, at hele byen med opland står bag.

Visitering til hjemmet

Uanset hvor du bor i landet, kan du vælge at bo på Ørnhøj friplejehjem. Den eneste betingelse er, at din hjemkommune har visiteret dig til en plejebolig. Din hjemkommune visiterer dig også til, hvilke pleje og ydelser vi som udgangspunkt skal hjælpe dig med. Ørnhøj Friplejehjem er et lille plejehjem i den hyggelige landsby Ørnhøj, der ligger i den vestlige del af Herning kommune. Byen ligger meget centralt, tæt ved krydset hovedvej 15 og hovedvej 11, midt i den storslåede vestjyske natur, med både hede og skov lige uden for bygrænsen Vi har kun 30 km til Vesterhavet, 30 km til Herning og 20 km til Holstebro Ørnhøj er en god lille by med børnehave, skole og et dejligt fritidscenter. Vi har en nyrenoveret flot kirke og god mulighed for indkøb af dagligvarer. Bosætter du dig på Ørnhøj Friplejehjem vil du opleve et nærmiljø hvor folk kommer hinanden ved. Et lille landsbymiljø hvor folk kender hinanden og ofte stopper op for at få en lille snak.

Indvielse 13 juni 1955. En realitet efter en ihærdig indsats og indsamling hos den lokale befolkning. Lukket af kommunen 31 december 2010. Ørnhøj friplejehjem

Hjemmet 2022

I oktober 2022 indviede vi den nye tilbygning. Her kan vi nu præsentere en fordobling af boliger, så vi nu har 31 boliger.

Se grundplanen for hele hjemmet her:

Plan 1 stuen
Plan 2 1. sal

Se billeder af de nye beboerværelser Her:

 Her bor vi